6,2%

Een klassieke IPA, met een krachtige hopgeur, gebaseerd op de ouderwetse IPA's. Met Britse hoppen en zachtoranje 'pale' mouten. Licht bitter van smaak, met de geur van rijp fruit. 

 

INSPIRATIE
Geïnspireerd op het Bergspoor, de tramlijn van Nijmegen naar Berg en Dal die in de winter van 1912-1913 werd geopend. Om van Beek omhoog te komen naar Berg en Dal, was speciaal een spoorbrug over de Van Randwijckweg gebouwd en in Beek een stroomstation om de stroom te leveren. Voor de klim naar Berg en Dal moest namelijk een hoogteverschil van 100 meter worden overbrugd. 

De spoorlijn trok jarenlang enorm veel toeristen, maar werd uiteindelijk in 1955 opgeheven. De spoorbrug is daarna nog enige tijd als voetgangersbrug gebruikt, maar raakte langzaam in verval en is in 1969 uit veiligheidsoverwegingen opgeblazen. Het stroomstation in Beek bestaat nog wel.  

Kijk voor meer informatie over het Bergspoor op de website van Arjan den Boer. Op YouTube is een mooi filmpje te zien over het Bergspoor en de andere tramlijnen van de Nijmeegse Tramweg Maatschappij.