Lente- en Zomerbok, 6.5%  Amberkleurige bok, voor het hele jaar. Met een pepertje en een knipoog naar citroen.

 

De Kabouterboom is de grootste kastanje van ons land, ruim 450 jaar oud en majestueus gelegen bovenaan de bron van de beek van Beek. Kabouters bewaken de boom al eeuwen. 

De kabouterboom is een kastanje. De kastanje is geïntroduceerd door de Romeinen die de boom meebrachten voor de vruchten en het hout (kastanjehout bevat veel oliën en blijft daardoor lang goed).

Terwijl de Romeinen al eeuwen geleden hun heerschappij hebben opgegeven, bloeien de kastanjes nog steeds. De kabouterboom ligt in de Heerlijkjheid Beek, in het Kastanjedal en heeft al heel wat overleefd. In de oud- en nieuwnacht van 2005 werd ze zelfs in brand gestoken! Maar gelukkig heeft de boom het overleefd en zijn de kabouters weer terug.

Bij Hotel 't Spijker kun je een kabouterroute krijgen waarmee je alle kabouters van de Heerlijkheid kunt ontdekken. Na afloop natuurlijk even nagenieten ;-)

De Heerlijkheid beek is een natuurgebied van Geldersch Landschap & Kastelen. In dit filmpje vertelt de boswachter over dit mooie gebied.